Två år sedan

Idag för två år sedan var jag också i London, och då köpte jag dessa skor. Jag gillar dem fortfarande, men tyvärr köpte jag dem i fel storlek, så de är lite för små, och jag kan inte riktigt använda det. Tyvärr är det inte enda gången jag varit för ivrig och köpt fel storlek. Sådant suger, men tyvärr kan jag ju inte skylla på någon annan än mig själv!


Gott nytt år

Det är nyårsafton idag! Om allt går som det ska med flygtrafiken är jag i London när detta inlägget går upp på bloggen! Ikväll drar jag på mig denna klänning och går ut och firar! Den är alldeles ny och en julklapp från lilla mamma. Den finns att köpa på H&M.




Glömsk

Jag kom på att jag utlovade bättre bilder på mina nya skor innan jul. Jag vet inte om de är så mycket bättre bilder, men ni kan iaf se hur de ser ut på!


Nytt på Topshop

Igår såg jag på Topshops hemsida att de fått in lite nya skor och jag föll omedelbart för dessa. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg jag gillar bäst, men jag hoppas att de finns i butik i England så att jag kan se dem live.


Bilder: Topshop

Vinterhat

Det är fortfarande massor med snö ute, och det tycker jag är förfärligt. Jag tycker om vinter i precis en vecka varje år, sen börjar jag hoppas på att vår och sommar ska komma. En av mina bästa vänner älskar vintern, och varje gång hon säger det högt så ger jag henne en mördarblick.

Det finns inget bra med vintern, det är kallt, musiken låter inte lika bra (musik ska avnjutas ute i solljus), man fryser, man kan inte ha bara ben och klänning, man kan inte ha små fina sommarskor. Det finns tusen fler anledningar att hata vintern. Därför har jag allvarligt börjat överväga att flytta utomlands när jag tar studenten i vår. För jag vet inte om jag kan leva resten av mitt liv med att det finns ett vinterhalvår.

Nu sitter jag lyssnar på musik och tänker på hur mycket bättre den hade varit en varm sommarkväll tillsammans med mina bästa vänner.

Här kommer iaf en bild på ett par skor som endast går att använda på sommaren till brunbrända ben, och gärna använda med en bikini!


Julklapp

I julklapp av min moster fick jag bland annat att par converse. De var verkligen något jag önskade mig och nu vill jag bara att snön smälter bort så jag kan använda dem!


Love

På fredag drar jag till London, det gör nästan ont så mycket jag längtar! Under de tre dagarna jag är borta har jag MYCKET att inhandla, så jag har tjuvkikat lite på internet för att se vad jag borde köpa. Jag har hittat massor. Här kommer ett par skor som jag definitivt kommer att kika på och prova.


Bild: Topshop

Rea-gera mera!

Här kommer några riktiga snyggingar från River Island rea. Jag gillar särskilt de översta Alexander Wang lookisarna!


Rea

Halli Hallå! Som ni säkert vet är rean i full gång. Jag ska till London på fredag (jippie!) och har satt köpstopp, men här kommer ett par favoriter från asos rea som jag säkert bestämt hem något par av annars!


Juldagen

Nu kommer släkt och vänner snart hit för jullunch, många kunde inte ta sig hit igår på grund av snön! Jag hoppas att ni fick fina julklappar igår och att ni kan njuta av resten av julhelgen!

Skorna att fira juldagen i!


God Jul

God Jul allihopa! Jag hoppas att ni har en underbar dag och att ni får allt ni önskat er. Själv ska jag först fira mamma och sen kommer släkt och vänner hit!

Inslagning

Här är den lilla hög presenter jag ska dela ut imorgon!


Skoaltare

Framför er ser ni mitt skoaltare. Som spillt över lite på min bokhylla... Och några (många) har hamnat i hallen. Här är det iaf!


Apotekarens

Sitter och njuter av en julmust. Om är Apotekarens, då måste den ju göra mig frisk, Eller?


Nytt

Hej Hej! Jag är fortfarande sjuk och har spenderat den största delen av de senaste dagarna med att sova, inte så kul! Idag känner jag mig lite bättre men jag tror bara det är för att MINA NYA SKOR ÄR HÄR! Jag snappade några snabba bilder, bättre bilder kommer förhoppningsvis snart!


Aj, aj, aj

Jag ligger uppe och kan inte somna, för mina handsmandlar är svullna och gör jätteont. Jag är så himla trött, men det är så svårt att somna! Jag googlar nu tips och har druckit litervis med te och honung!


KLAR!!!!

Jag är äntligen klar med mitt filosofiarbete. Det är helt underbart skönt, och efter att ha funderat länge på verkligheten och vad som är verklighet ska jag låta min hjärna gå på jullov! Så underbart!

Fuck you personen som kom på inlämningar

Love

Denna vecka har jag bott i mina svart Dr Martens kängor, de är skönt ingångna nu och precis lagom varma!

Blev en konstig och inte så bra bild, men ändå.

Idag

Idag har jag gjort absolut ingenting. Jag har sovit, vinkat hejdå till kompisen och tittat lite på Håkan Bråkans julkalender med mamma och pappa. En lite tråkig men väldigt skön dag!


Igår

Igår så inledde jag dagen med att gå till blodcentralen och ge blod. Jag kände mig fruktansvärt duktig, och uppmuntrar alla till att gå och testa sig!

Lite blod mindre strosade jag runt på stan (matten var inställd eftersom läraren var sjuk) och kollade på lite julklappar, hittade en perfekt till min lillebror. När jag ställt mig vid kassan började magen kurra, så jag drog strax efter vidare till subway och åt där, de har världens godaste kakor.

Dagen avslutades med sällskap av min kompis Jojjo och vi såg på film och läste tidningarna jag köpt vid busshållplatsen.

Till min lillebror

Hemma

Sitter hemma med en kompis och har det kul. Skriver imorgon om vad  jag hittat på! :)

Jojjos favoritskor i min samling

Blå sula

En dag i somras tyckte jag att mina beiga klackar saknade något, så jag bestämde mig helt enkelt för att måla sulorna blåa. Fint blev det också (tycker jag)



Ring, ring

Min troligtvis coolaste ägodel är en ring som min mormor ropat in på en auktion till mig. Det är en ring från 1940 och delats ut till militär i luftvapnet (har jag fått höra). Den är använd och sliten och lite för stor för mig, men ändå helt perfekt!




Goder morgon

Idag om en vecka sitter jag troligen och slår in paket samtidigt som kolan står på spisen. Men idag har jag världens huvudvärk samtidigt som en snöstorm brusar upp! Jag har dessutom ganska mycket skolarbete, så nu ska jag lyssna på Filosofiska rummet på P1 för att sen kunna skriva en uppsats om programmet.

Jag vill också vara en katt som kryper in bland massa mysiga sockor!


Porrigt

Skoporr på hög nivå, strippljus (även om det är en helt vanlig ikea-lampa) och ett par riktigt sexiga klackar!


Onsdag

Idag är det bara nio dagar kvar till julafton! Jag längtar så att det nästan gör ont. Idag firar jag med en hög choklad från min julkalender (som jag glömt äta ur) och världens sötaste film, Nightmare before christmas.


Gårdagen

Gårdagen kan sammanfattas i en bild. Ett leopardfläckigt datorfodral som gömmer datorn kring vilket mitt liv vintertid kretsar omkring (känns det som), ett packet från posten innehållande en present till pappa, ett block (senare fyllt med mina anteckningar) och dagens lilla ljuspunkt, en Elle tidning!


Syndare

Igår gjorde jag något lite dumt och mycket underbart. Jag beställde hem ett par skor från ASOS (min favvosida). De är inte alls praktiska för vintern, men jag hittar nog ett tillfälle att använda dem så fort de hämtats ut på posten!



Bild från asos

Skor

Okej, jag ger mig! Är världens sämsta på att blogga. Men det ska bli ändring. Inga fler blogguppehåll nu. Från och med imorgon blir det förändring. Som en liten kompenisation kommer här bild på ett par skor inköpta i Miami förra året och en på ett par inköpta i London! (vissa köper souvenirer, jag köper skor)


Hemma igen

Nu är jag hemma igen (inlägget från imorse var tidsinställt). Jag är hängig och jättetrött, så jag spenderar eftermiddagen/kvällen i sängen ätandes pepparkakskola och tittandes på ice age!

Världens mysigaste säng, jag har fyra duntäcken (sover ovanpå två) och massor av kuddar.

På fötterna

Dessa fick bära mig runt igårkväll!


Ikväll

Ikväll ska jag ut och dansa i denna klänning från H&M.


Kom och köp

Idag gick jag en runda på stan, men jag hittade inget spännande att köpa. Jag köpte en eyeliner (har nu testat den, var jättebra) och öronproppar. Ska ut ikväll och om jag inte använder öronproppar kommer jag inte ha en trevlig kväll, så det är bra att vara förberedd.


Sommar, sommar och sol

Åh vad jag längtar efter varma sommardagar. Snälla vädergudar snälla skynda så att jag kan ha mysiga picknickar med kompisar!


Spets

Jag äger alldeles för mycket saker i svart spets, linnen, klänningar och allt möjligt. Denna klänning är en favorit som burits på fest i skolan, på halloween och julafton. Den har massor med lager av tyll och siden, så jag känner mig lite som en prinsessa i den. Hoppas ni gillar de lika mycket som jag gör!



Separationsångest

Min Iphone har jag lämnat till pappa, och han ska gå och få den fixad/skaffa en ny. Det är smärtsamt att inte ha den här hos mig. Jag kan inte lyssna på musik när jag går på promenad, kan inte skicka små onödiga meddelanden till kompisar och jag kan inte spela spel. Jag lider och hoppas att den återvänder snart!

I miss you baby!

Present

Igår fick jag ett paket av min älskade mamma. Det innehöll två ansiktsmasker, ett bodyshimmer och ett nagellack. Gissa om jag blev glad!


Shopaholic

Jag har försökt sätta köpstopp för mig själv. Det har kanske inte fungerat helt och hållet... Men jag har bara köpt småsaker, livsviktiga småsaker (eller inte). Här kommer inköpen från igår och idag iaf:

Nagellack från Isadora, Läppstift från Barry M. och Compeed skavsårsplåster!

Skor

Här kommer ett par av mina skönaste skor! Snygga är de bannemig också. Jag älskar hur klacken är böjd, det höjer intrycket!



The return of the internet!

Internet är tillbaka! Här kommer några bilder på vad jag hittat på!

Mysig frukost på waynes med en Cosmpolitan UK. Åker ju till London över nyår och behöver förbereda mig! ;)

Kollade i butiker, här är ett foto på Zaras skyltfönster.

Tog en bild på Malmös finaste träd, i det hänger paket som lyser på natten!


Förlåt mig

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen. Mitt internet ligger nere så jag slänger upp detta från telefonen. Goda nyheter är iaf att det ska vara tillbaka i eftermiddag! Då slänger jag upp några inlägg!

Waynes

Åh, jag har världens mysigaste morgon på Waynes med en Cosmo uk och en cappuccino! Om en stund ska jag julklappsshoppa och sen drar jag till skolan!

Fyndad ring

Denna ring köpte jag för någon vecka sen för 22 kronor! Den kommer från ASOS och är utformad som en tass. Jag blev så glad av köpet, det var perfekt! Det var inte så länge sedan jag upptäckte tjusningen med ringar, men nu gillar jag dem verkligen!




Ersättare

Jag har hittat eventuella ersättare till mina svarta kilklackar som jag fick slänga i helgen. Jag måste bara vänta tills min ekonomi tillåter ett skoköp, just nu måste jag spendera mina pengar på julklappar, och så sparar jag till londonresan över nyår.

Skorna kommer iallafall från Aldo och finns att köpa på ASOS



Bild via ASOS

Förändring

Här kommer ett par skor som jag köpte för nästan precis ett år sedan. De är sköna, höga och färgglada. Vilket jag gillar. Och förra året tyckte jag verkligen om dem. Men nu... Nu vet jag inte, vissa dagar tycker jag att de är slampiga och osmickande. Andra dagar gillar jag verkligen dem!

Här kommer bilder iallafall, så får ni själva bestämma er:

Breakfast for champions

Jag är säkerligen inte den enda som brukar slarva med frukost. Jag klarar inte av att äta direkt på morgonen, utan brukar ta en kopp kaffe och springa iväg.

Men dagar när jag har tid äter jag frukost. Först en kopp kaffe och sedan, när jag hunnit vakna, äter jag mackor och dricker en kopp te.

Dagens frukost

Plugg

Idag blir det till att plugga, jag har två arbeten som ska in denna veckan! Geografi/svenska och engelska. Har dessutom matteprov på onsdag. Nästa vecka blir det lika mycket. Åh, så skönt det ska bli med jullov!

Hemma igen

Med mig hem från den goda middagen (porterstek följt av glass och tårta) fick jag en liten present. Och eftersom jag älskar presenter blev jag självklart jätteglad!

Raspberry Ripple Bath and shower gel

Söndagsmiddag

Nu drar jag och denna outfiten på söndagsmiddag till mormor! Ha en trevlig söndagskväll!


Promenad

Var precis ute på promenad i snön, och tog med mig kameran för att ta lite bilder. Halvvägs runt grannskapet började små iskalla regndroppar slå emot mitt ansikte, så jag skyndade hem, där en latte och havssalts choklad väntade.


Stikla framför en inte så liten snöhög

Ett sparkavtryck på en snövägg





Kaffe och funderingar

Jag sitter över dagens tredje mugg kaffe och försöker komma på en bra present till min mamma. Hon önskar sig "något flärdfullt". Lycka till My!

Om någon har ett tips så dela gärna med dig!

Åh magiska dryck, gjälp mig att finna svaret!

Bronze

Här kommer en av mina favoritväskor som jag fått av min kära mormor. Jag får jämt komplimanger och den passar verkligen utmärkt till de flesta av mina skor!


Komplement

Skor rymmer ju tyvärr inte saker som plånbok och nycklar, och därför behövs ett komplement, handväskor.
Handväskor är egenligen inte "min grej", men jag kan inte förneka att jag har några riktigt fina! Här kommer två:


Drömmar

När jag är lite nere brukar jag titta på skor på interent. Ibland köper jag ett par, men det blir ju alltid ett par billigare skor. Men jag önskar mig ju alltid dyra märkesskor, de skorna jag är övertygad om skulle förändra hela mitt liv.

Här kommer ett par:


Bild via Net-a-porter

Bloggens namngivare

Jag har ännu inte berättat vems namn jag lånat i bloggen. Det är min vackra hund Stikla som jag namngav för inte mindre än sju och ett halvt år sedan.


Bortglömd gurka

En solig höstdag när jag kom ut från tandläkaren så var jag tvungen att vänta på att bli hämtad av mina kära föräldrar. Som tur var fanns en soldränkt bänk jag kunde sätta mig på och suga i mig lite D-vitamin. På bänken låg en gurka. Det var verkligen en underlig sak. Vem glömmer en gurka på en bänk? Varför låg den där från början?

En bild säger mer än tusen ord
Gurka?

Zebra

Här kommer en bild på ett par randiga kilklackar som livar upp vilken outfit som helst. Köpte dem från nelly för ett tag sen.

Tips

Vill bara tipsa att ASOS har fri frakt till hela världen just nu, så skynda att fynda!

PS. Det är ingen tull från ASOS eftersom de skeppar från England. DS.

Hjältar

Här kommer ett par riktiga hjältar för alla skoälsare, snygga, vattentäta och varma. Ska jag vara ärlig så är det (iallafall för mig) ren tortyr att gå in Dr Martens kängor, men det är verkligen värt det! Jag vill gärna jämföra det med att föda barn (fast jag aldrig gjort det). När man gör det är det hemskt, men när det är över så är slutprodukten fantastisk och de flesta kan tänka sig att gå igenom helvetet igen!

Färgen är inte riktigt rätt, de är i verkligheten illröda, men eftersom det är lackat läder reflekteras ljuset tillbaka

RIP Black wedges

Idag fick jag säga farväl till ett par skor som betydde mycket för mig. De var bekväma och fina samtidigt (något som jag inte finner ofta). Tyvärr har nu klacken lossnat och jag var tvungen att slänga dem. You'll be missed.

Inte jättebra bilder precis, gör dem verkligen inte rättvisa!

Blöta gummistövlar

Nu har jag kommit hem efter skola, fika och massor av trevligt!

På lunchrasten var jag med i ett snöbollskrig (något ofrivilligt), blev  mulad och fick en hel del snöbollar på mig. Jag lyckades också få in några träffar, men blev utskrattad för de gånger (och det var många) som jag missade.

Dagen spenderades i värdlens fulaste gummistövlar eftersom jag hade så bråttom ut imorse! Gummistövlarna var förutom fula även kalla och BLÖTA! Här gick jag och trodde att om jag hade gummistövlar skulle jag åtminstone vara torr om fötterna. Men nej, så fint fick jag det inte. Från och med nu kommer jag att bära kängor, oavsett hur lång tid det tar att snöra på dem!

Dagens bov

Monki

Fick hem Monkis tidning häromdage nch blev positivt överraskad, den var jättefint gjord! Den var dessutom gratis, så jag skulle föreslå att ni gick in på Monkis hemsida och skickar efter en!


Fina teckningar

Skor


TGIF

Äntligen är det fredag! I eftermiddag blir det att träffa en kompis om jag kan ta mig ut.

Kyla är ingenting som tilltalar mig, så jag hoppas att våren når oss så snart som möjligt (och det är bara den 3/12). Då blir det tunnare kläder och fler skor att välja mellan!

Snö är inte så trevligt, men det ser fint ut!

Dec. 2, 2010

Eftersom jag är väldigt uttråkad och försöker att undslippa plugg så har jag sprungit runt på övervåningen och fotat skor. Jag blev faktiskt alldeles varm inuti av att göra det. Tänkte på alla glada minnen som spenderats i dem och på när jag köpte dem, många är köpta på semestrar!

Nu ska jag ut och ta en promenad i snöstormen!

Ett par inköpta på tjejresa till Spanien i somras

Skor

Det är nästan pinsamt att mitt första inlägg inte handlade om skor, eftersom majoriteten av vad som pågår i mitt huvud kretsar kring skor.

Idag har jag smörjt in mina tre par dr Martens och så har jag suttit på Net-a-porter och drömt om skor. Jag äger en försvarlig mängd skor, nästan trettio par klackar och ungefär 10 par platta skor.

Slänger upp en bild på ett par av mina favoritskor.

Första inlägget i snöstormen

Jag skriver mitt första blogginlägg mitt under pågående snöstorm. Snöstormen tar fram sanningen om vad som är viktigast för familjen. I min familj är det kaffe och mjölk. Kanske framförallt kaffe MED mjölk. Vi har 4,5 liter mjölk hemma (och är fyra pers) och otaliga paket kaffe hemma.

Och ja, jag dricker en kaffe med mjölk just nu.

Utsikten utan snöstorm.

Utsikten igår. Så vackert.

RSS 2.0